Sado-mazo lahko prakticiramo tudi nežno

Vsaka spolnost je individualna. Nekomu ustrezajo blondinke z velikim oprsjem. Nekomu ustreza analni seks. Nekateri so istospolno usmerjeni. Nekomu pa je bolj všeč hardcore scena.
Sado mazo je oblika ljubezni z vezanjem, priklenjanjem, tepežem, vendar morata to odobravati oba partnerja. Je telesna magija, mikavne porno igrice, način, ko se srečata plus in minus. Nasladno igranje vlog, ki je povezano z močjo in bolečino, vendar sporazumno – gre za zaupanje in spoštovanje. Je vdanost in izpolnitev bolj nenavadnega hrepenenja.

Ampak, če povprašate v krogu prijateljev…. kdo še ni svojemu partnerju zavezal oči? Kdo ni koga vzel malo bolj grobo ali sanjal o takšnem načinu? Tudi to je SM. Je lahko popolnoma nekaj normalnega, gre le za vprašanje meje. Mnogi se gibljejo znotraj SM, mnogi to počnejo brez poimenovanja, tudi verjetno zato ker se tega sploh ne zavedajo. Kdor svoje početje prepozna kot sadomazohizem, se zaveda hrepenenja in ga poimenuje.

Kaj ta pojem pomeni?
Natančne definicije ni. Sadomazohisti ga opisujejo kot “safe, sane, and consensual” (varno, z zdravim človeškim umom in prostovoljno). Ameriški znanstvenik Weinberg govori o “erotic, recreational, and consensual” (erotično, za sprostitev, prostovoljno). Najpomembnejše je, da obema partnerjema tak način zadovoljitve ustreza.
Sadomazohizem obstaja že od nekdaj. Tako je Mallanaga Vatsyayana okrog leta 300 v “Kama Sutri” opisal sporazumne igre. Govorimo o igrah in beseda igra ne vsebuje nasilja. Ni pa še znano od kod sadomazohističen nagon prihaja, prav tako kot še ni jasno, zakaj so nekateri ljudje homoseksualci ali zakaj nekateri ne marajo špinače. Bilo je nekaj teorij kot: izroditev v možganih, nasilje ali celo posilstvo v otroštvo, Freudova teorija o naravnem mazohizmu ženske, …Nekateri trdijo, da so nagnjeni k temu že od rojstvua, nekatere je vpeljal partner. Kakorkoli že, na koncu je rezultat enak.

Meje med SM in normalnim seksom ni
Z nekaj fantazije lahko vsaka oblika seksa vsebuje komponento SM-ja. Ženske tako rade zasadimo nohte v hrbet, ugrizi, sesanje kože na vratu, lisice in priklenjanje na posteljo…ampak nihče tega ne šteje med sadomazohizem. Tepež po hrbtu je opisal nemški zdravnik Johann Heinrich Meibom kot viagro 17. stoletja, saj je to vzburjanje segrelo spermo.

Kakšni so sadomazohisti in ali jih vzburjajo vse vrste bolečin?
Večina sadomazohistov prav tako ne mara obiska zobozdravnika, preklinjajo če se udarijo s kladivom ali stopijo na legokocko. Za vzburjenje potrebujejo prav posebne bolečine z erotičnim nabojem. Obstajajo pa tudi sadomazohisti, ki pri aktu sploh ne marajo bolečine. Orgazem lahko doživijo na različne načine, vendar jim ta pač najbolj ugaja. Torej, zakaj bi morali ekstazo doživeti na način kot jo doživi večina?

Kot čokolada…nekateri se ji ne moremo upreti
Tudi če boste v postelji začeli eksperimentirati z vrvmi in zavezanimi očmi, še ne pomeni, da se boste stopnjevali do morilca z nožem. SM je kot čokolada…poskusiš in potem se odločiš za okus…veš, da ti npr. ustreza temna, z lešniki ali bela, uživaš tablico ali dve, ostaneš zvest okusu.

Razkrijmo jih: kdo so znani sadomazohisti?
Francoski filozof Rousseau, njegov kolega Michel Foucault, britanski avtor Algernon Swineburn, James Joyce vsaj po pismih sodeč. Tudi cesar Wilhelm II. je pustil nekaj sledi, avanturist David Livingston se je rad prepustil kazi. SM je opaziti tudi pri Grace Jones in Madonni…ne zakrivajte si oči… SM se vam morda pravkar bliža od zadaj.

Vir: diva.si